Nä, nu jävlar!

Vi har alltså köldknäpp igen, det är den tredje så nu börjar jag få upp lite rutin på att få varmt inomhus för att hålla värmen. Fast egentligen behöver jag inte bry mig för enligt den lokala expertisen så händer så’nt här högst vart 10:e år. Så nu blir det minst 9 milda vintrar – ett härligt perspektiv!

I morse förstod jag att natten varit kall och nederbördsrik för det ligger snö ganska långt ner på bergssluttningarna. I förmiddags blev det plötsligen så konstigt ljus, jag tittade ut. Trodde inte mina ögon. Det snöade!! Inte sakta dalande flingor visserligen utan vita, runda korn, men inte hagel eller kornsnö.

Hela Grekland skakar tänder. Jag bryt mig inte om regeringen, Grexit eller nå’n annan petitess. Om inte meteo.gr har rätt i sin prognos så svarar jag inte för följderna.  Det ska slå om på lördag, så det så!

Annonser

6 thoughts on “Nä, nu jävlar!

 1. Vår första vinter på Kreta, 2011-12, var enligt de bofasta den kallaste vintern på 20-30 år, och då hade vinte snö i hamnen vilket de haft i år….undrar vad statistiken säger egentligen om vintrarna på Kreta.

  Liked by 1 person

  • Det är nog lite svårt att uttala sig om vinter på hela ön eftersom områdena är så olika. Norra kusten får ta första smällen när det är nordanvind. Enl lokalbefolk var det kallt i Ierapetra vintern 2004 så jag kör på det. Skulle det stämma med fler år mellan kalla vintrar så inte mig emot!
   Dec 2010 var jag här och då var det snöstorm, hela ön blåste igen. Det var borta och ok efter 2-3 dagar så så’na tillfälliga ”oväder” går man nog aldrig fri ifrån.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s